25 Şubat 2016 Perşembe

Blogger için Onedi tarzında rating widget

  Hiç yorum yok
Blogger smile eklentisi bloggerin varsayılan tepkiler özelliğine benzer bir eklentidir. Ziyaretçilerinizin yazılarınız hakkında uzunca yorumlar yapmadan yazı hakkında düşüncelerini kolaylıkla analiz etmenizde yardımcı olabileceği gibi, ziyaretçilerinizin de bir çok siteden aşina olduğu kullanışlı bir özelliktir. 

Eklenti blogger destekli olduğu gibi wordpress ve diğer sitelerle de uyumludur.. Kurulumu ve kullanımı da kullanıcılara ayrıca kolaylık sağlıyor.


Blogger için Onedi tarzında rating widget


Yukarıda görmüş olduğunuz örnek resimde kendi seçmiş olduğum iconlar yer alıyor.

Kurulumu aşamaları :


1. Öncelikle Myeffecto sayfasını bir ziyaret edelim. Sayfayı açtığınız zaman karşınıza add this to my site yazısını göreceksiniz. Oraya tıklayarak ikinci adıma geçiyoruz.

2. İkinci sayfada karşınıza çıkan icon setlerinden birini seçerek ya da create your own set yazısına tıklayarak kendi iconlarınızı oluşturabilirsiniz.

3. Sonraki sayfada ise ekleme seçenekleri sayfası karşımıza çıkıyor. Biz tabi bloggeri seçiyoruz.

Blog yazılarınızın sonuna smiley rating ekleme


Karşımıza gelen son sayfa ise bu şekildedir. En üste gördüğümüz kısıma blog adımızı yazıyoruz. Daha sonra alt satırlarda dil seçeneği ve diğer ayarlamaları yapıyoruz.

icon stili, büyüklüğü rengi sosyal paylaşım ve mobil gösterim gibi ayarlardan kendi isteğiniz doğrultusunda blogunuzla uyumlu hale getirebilirsiniz.

Nex diyerek sonraki adıma geçiyoruz. Küçük bir düzenleme penceresinin açıldığını göreceksiniz. Orada icon isimlerini değiştirebilirsiniz.

İleri tuşuyla kurulumu tamamlıyor ve widget olarak sayfamıza ekliyoruz. Sayfamızı yeniliyoruz ve işlemimiz tamam.

Video kıs sürede eklenecektier.

Blog yazılarınızın sonuna smiley beğeni ekleme 

22 Şubat 2016 Pazartesi

Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar

  Hiç yorum yok

Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar

Blog yazılarınıza yapılan yorumları takip ediyor musunuz? 

Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar - Bir çok blogda gerçekten bu konuda dikkat edilmemesi ziyaretçi kaybı nedenlerinden biridir. Çünkü blogunuza organik ya da doğrudan gelen ziyaretçiler yeni yazılarınıza olduğu gibi en eski yazılarınıza da yorum yapabilirler.

Eğer sadece yeni yazılarınıza odaklarsanız eski yazılarınıza yapılan yorumları göremez ve ziyaretçiyi sayfanızdan soğutursunuz. Bu gerçekten en çok yapılan hatalardan biridir. 

Nitekim bir müddet sonra bu ziyaretçi de eski yazılarınıza cevap vermediğinizi bildiğinden yorum yapmak istemeyecektir. 

Bu nedenle en azından günde bir kez blogger kumanda panelinizden YORUMLAR kısmına tıklayarak yeni gelen yorumlara göz atmanızda fayda var. 

Sayfa dışı bağlantı verirken yeni pencere kodu kullanıyor musunuz? 


İkinci sırada yer alacak en önemli hususlardan biri de yazı içindeki verilen bağlantıların yeri pencere yerine aynı pencere de açılmasıdır. 

Ziyaretçiniz sizin yazınız için girmiştir blogunuza ve o yazıyı sonuna kadar okuycaktır. Fakat yazı içinde verdiğiniz bir bağlantı aynı pencere de açılınca sayfanızdan çıkıp gitmiş olacak ve yazıdan kopmuş olacaktır. 

Ne yazık ki en çok yapılan hatalardan biridir bu. Peki bu hatayı nasıl düzeltebiliriz. Bağlantı vermek istediğimiz yazıyı seçtikten sonra yayın penceresinde Bağlantı yazısını tıkladığınızda açılan pencere de en altta bu bağlantıyı yeni pencerede aç yazısına tik koymanız bu sorunu ortadan kaldıracaktır. 

Eposta takip widgeti kullanıyor musunuz?

Şunu unutmayın ki her yerden ve her alandan okuyucu kitleniz olabilir. Bunların bazılarının google hesapları olacağı gibi bazılarının da olmayabilir. Blogunuzu ziyaret eden ziyaretçiniz belki de blog konusuna uzak biridir. Sadece gün boyu masa başı çalışan biridir. Dolayısıyla bu tür ziyaretçiler genellikle yeni yazılarınızı email yoluyla takip etmeyi daha çok isterler. 

Bu konuda gerekli çalışmaları yapmanız ve eğer kullanmıyorsanız blogunuza mutlaka email takip widgeti eklemenizi öneririz. 

Üstelik email ile takip eden kullanıcılar diğer ziyaretçilerinize göre blogunuz için daimi okuyucular kazanmanızı da sağlayabilir. 


Blog sayfanızdaki widgetlerin çok fazla olmasından kaçınıyor musunuz? 

Genellikle yeni blog açanların en çok yaptığı hatalardan biri de gereksiz ve fazla eklentiler ile blogunu doldurması ve sayfa açılış hızını olumsuz etkileyecek widgetler eklemesidir. 

Örneğin her bilgisayar kullanıcısı zamanı öğrenmek için kendi bilgisayarının sağ alt köşesindeki saate göz atar. Bu durumda blogunuza saat ya da takvim widgeti eklemenizin bir anlamı yoktur. 

Kullandığınız font Türkçe karakter destekliyor mu? 

Bu da sık rastladığımız hatalardan biridir. Genellikle ing bir tema indirip kullanmaya başladığınızda bu hatayla karşılaşabilirsiniz. 

Yazılarınızda (ş,ü,ğ,ç ) gibi karakterler farklı ya da büyük gözükmeye başlar. Bu da yazınız için hoş olmayan bir görüntü oluşturur. 

Google font kullanımı ile detaylı araştırmayı yapıp blogunuz için en uygun fontu seçebilir ya da latince desteğini ekleyebilirsiniz. 

10 Şubat 2016 Çarşamba

Blog yazılarınızı sütunlara bölme

  Hiç yorum yok
blogger yazı alanını düzenleme Blog yazılarınızı sütunlara bölme

Blog yazılarınızı sütunlara bölme işlemi oldukça basit bir işlemdir. Sadece küçük bir kaç kod yardımı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ben de ilk defa denk geldiğim için bu konuya özelikle sizler için paylaşmak istedim. Bu eklentinin en güzel yanı ise istediğiniz alanı sütunlara bölünmüş istediğiniz alanı normal olarak gösterebilme şansınız olmasıdır. (Örnek olarak bu yazımız gibi.)

Çünkü bu yazımız için herhangi bir kod işlemi gerçekleştirmedik. Fakat aynı yazı içinde bazı bölümleri sütunlar halinde göstermemiz de mümkündür. Örnek olarak aşağıdaki metinlerde görebilirsiniz.


İki Sütunlu yazı alanı

Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmi sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, California'ya taşınmıştır.


Üç sütunlu yazı alanı

Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir. Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevirmiçi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar uzanmaktadır. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır. Cr-48 ana işletim sistemi olarak da bilinen yeni Google Chrome OS,15 Haziran 2011 tarihinden beri, Samsung 5 Serisi ve Acer AC700 gibi ticari Chromebook'larda kullanılmaktadır.


Blog yazılarınızı sütunlara bölme işlemi nasıl yapılır?

1. Öncelikle blogger kumanda panlinden Şablon/HTML Düzenle kısmına gelerek kodlarınızı açın. CTRL+F tuşu yardımıyla arama kutusunu açarak /b:skin kodunu aratın. Bulduğunuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodları ekleyin ve arından şablonunuzu kaydedin.



.colum2
{
-webkit-column-count: 2;
-moz-column-count: 2;
column-count: 2;
}
.colum3
{
-webkit-column-count: 3;
-moz-column-count: 3;
column-count: 3;
}


2. Yeni yazı butonuna tıklayarak yazı alanı penceresinden HTML olan kısma gelin. Aşağıdaki kodları kopyalayarak yazı alanınıza yapıştırmanız yeterli olacaktır.

<div class='colum2'> YAZINIZ BURADA OLMALI </div>


Eğer yazınızın 3 sütunlu olmasını isterseniz yukarıdaki kod içerisinde colum2 kısmını colum3 olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.


6 Şubat 2016 Cumartesi

Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar

  Hiç yorum yok
Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar

Blog dünyasına her gün yeni bir kullancı katılırken yine başka bir kullanıcı blog yazmayı çeşitli nedenlerden dolayı bırakmaktadır. Fakat bu nedenlerin en başında plansız ve teknik destek almamak geliyor. Bu yüzden bu yazımda sizlere hem rehber olacak blog sitelerini tanıtıp hem de blog yazmayı daha eğlenceli bir hale getirecek tavsiyelerde bulunacağım.

Bloğumu açtım peki şimdi ne yapacağım?

Öncelikle kendinize uygun bir tema bulup gerekli düzenlemeleri yapmanızı öneriyoruz. Göz yorucu ve geç yüklenen temalardan uzak durmanızda elbette fayda var. Çünkü blogunuza giren biri sayfaların geç yüklenmesinden sıkılarak değerli bulduğunuz yazılarınızı hiç okumadan kapayacaktır. Bu yüzden hızlı ve sade bir tema önceliğiniz olsun.

Gerekli SEO ayalarını yapın. Bu konuda internette yeterince bilgi mevcuttur. Blog düzenim sayfamızda da SEO başlığı altındaki konuları inceleyebilirsiniz. Bu adımları özellikle uygulayın. Çünkü yaptığınız her ayar google tarafından daha kolay index almanıza ve yeni okuyucuların sizi daha kolay bulmasına yarayacaktır.

Hangi konularda yazmalıyım?

İkinci adım olarka ilk yazınızı yazmadan önce kendinize (bu blogu açmamdaki amacım nedir) diye sormanızda fayda var. Günlük tarzında yazabilirsiniz. Hayatın içinden ilginizi çeken olayları ele alabilirsiniz. Ya da tamamen tek bir konu üzerine yoğunlaşarak o konuda bilgiler içeren bir blog oluşturabilirsiniz. Fakat yine de fazla bilgi sahibi olmadığınız konularda blog açmanızı önermiyoruz.

Blogum için konu bulmakta zorlanıyorum. Bu hususta neler yapabilirim?

Bu durum zaman zaman her blog yazarının karşılaştığı bir durumdur. Zamanla yazılarınız belirli bir kalıba oturacak ve kendi tarzınızı yaratacaksınız. Fakat konu bulmakta zorlanacağınız günler de elbette olacaktır. İmdadınıza yetişecek olan bu hususta uzman olan blogları ziyaret ederek teknik destek almanızdır.

Bu konuda kalite ve bilgilendirici yazılar paylaşan bloglardan bazılarını sizlerle paylaşıyorum.

Medya İstasyonu - Medya istasyonu tamamen blog yazmak ve blogger hakkında konuları analiz eden bilgi verici bir blogdur. Hem yeni başlayanların hem de eski blog yazarlarına çok faydalı içerikler sunarak blog yazarlarına destek olmaktadır.

Timur Demir - Kişisel blog olmanın hakkını veren ve tamamen blog yazarlığı konusunda detaylı bilgiler veren ender bloglardan biridir. Konularına göz attığınız zaman bunu kesinlikle anlayacaksınız.

Ayrıca farklı blogları da sık sık ziyaret etmeniz konu bulmanızda oldukça yardımcı olacaktır. Diğer bir husus ise not tutma.
Çevreyi ve yaşadığınız hayatı analiz ederek gözlemlemeniz de olaylara farklı bakışınızı ön planana çıkarak bu hususta yazma isteği uyandıracaktır.

Blog dünyasına hoşgeldiniz.

Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar